Yoga voor mensen met parkinson

Heeft u Parkinson, dan wilt u zo lang mogelijk soepel en beweeglijk blijven. Yoga is een goed hulpmiddel om dit te realiseren. En dat niet alleen; yoga helpt bovendien om het vertrouwen in uzelf en in uw lichaam te vergroten. Dat zijn de lichamelijke voordelen van deze speciaal voorbereide yogalessen.

Daar komt nog een voordeel bij namelijk het ontmoeten van lotgenoten. Omdat er begrip is voor elkaar kan dit niet alleen een mooi, maar ook een heel waardevol moment zijn. Na de les bestaat de mogelijkheid onder genot van een kopje thee ervaringen uit te wisselen. Er zijn voldoende knusse hoekjes in ons unieke en sfeervolle pand om dit te doen.

Speciale opleiding gevolgd

Om de yogalessen aan mensen met Parkinson te kunnen geven, heb ik een speciale opleiding gevolgd. U bent bij mij in goede handen. 

  VOORDELEN VAN YOGA VOOR MENSEN MET PARKINSON

  • Mobiliteit – Door parkinson gaat bewegen vaak moeilijker, omdat u trager en stijver wordt. Met yoga wordt u weer flexibel en daardoor mobieler.
  • Balans – Doordat de ziekte het evenwicht kan verstoren, is vallen een veelvoorkomend probleem bij Parkinson. Yoga helpt de balans verbeteren, en verkleint daarmee de kans én de angst om te vallen
  • Kracht – Omdat u met yoga meer kracht in het onderlichaam ontwikkelt, verbetert ook de stabiliteit van de houding.
  • Flexibiliteit – Uit onderzoek blijkt dat yoga de flexibiliteit verbetert van schouders, heupen en wervelkolom. Deze flexibiliteit helpt om de voorovergebogen houding bij Parkinson te verminderen.
  • Stemming en slaap – Stress en slaapgebrek verergeren parkinsonsymptomen. Yoga helpt diep te ontspannen, waardoor slapen vaak beter lukt. Ook angst en depressie – beide bekende symptomen bij Parkinson – kunnen afnemen met behulp van yoga.
  • Sociale contacten – Eenzaamheid is voor niemand goed, en zeker niet voor parkinsonpatiënten. Een yogales is het ideale moment om andere mensen te spreken en ervaringen uit te wisselen.

    

   

   

  Lotgenoten ontmoeten tijdens yoga voor mensen met Parkinson is heel fijn.

  Je voelt je begrepen. 

   

   

  meer weten over Yoga voor mensen met parkinson? Stel uw vraag