Nicole’s verhaal

Hallo, ik ben Nicole Jansen-Bennink. Samen met mijn man Ruud, zoon en dochter, én 2 teckels wonen wij in Gendringen.

Sinds 2010 verdiep ik mij in bewuster leven, waardoor mijn persoonlijke ontwikkeling in een stroomversnelling is gekomen.

Mijn ontdekkingsreis begon bij stilstaan wie ik nu echt ben en wat ik wil. Toen ik dat steeds beter in de gaten kreeg, besloot ik om andere keuzes te maken. Een heel belangrijke stap in mijn proces was het stoppen met mijn schoonheidssalon en te starten met een yogaopleiding.

Omdat ik meer mensen wil meenemen in wat ik zelf heb ervaren en wat ik dagelijks ervaar, heb ik mijn eigen yogastudio FRIS & VITAAL opgericht.

 

Stilstaan bij wie ik ben
en wat ik wil.

 

 

 

Adem kan veel betekenen over hoe je jezelf voelt. 

 

 

Ik had last van wat lichamelijke ongemakken. Dat was de reden dat ik op zoek ging naar heling. Gaandeweg heb ik ontdekt dat mijn adempatroon niet goed was. Mijn adem zat te hoog wat zelfs resulteerde in hyperventilatie.

Omdat ik mocht ervaren hoeveel fijner mijn lichaam aanvoelde als ik ruimer en ontspanner ademende, wilde ik meer hierover weten en dat leidde tot extra verdieping in wat adem met iemand doet.

Vrijer en ontspanner ademen is zó positief voor je lichaam en bewustzijn. Eigenlijk zou iedereen dat moeten ervaren.

Adem is mijn grootste inspiratiebron. Daarom kun je bij FRIS & VITAAL ademtherapie volgen. 

Het is fantastisch om te ervaren wat adem betekent over hoe je jezelf voelt. Alleen al de bewustwording daarvan kan ervoor zorgen dat je anders in het leven staat.

Wat betekent yoga voor mij?

Yoga is voor mij een hele fijne manier om mijn lichaam niet alleen soepel en sterk te maken, maar ook te onderhouden.

Omdat ik dagelijks mijn eigen yogasessie doe, ervaar ik balans en meer ontspanning. De energie kan weer optimaal stromen. 

Dit komt omdat ik bewuster mijn adem ervaar, de adem tot rust breng en daardoor ook mijn gedachtes.

Lees ook mijn blog: Waarom yoga mijn leven elke dag verandert >

Leer jezelf van binnenuit ervaren!

Groetjes, Nicole

 
Zoals je
ademt,
zo denk je
en zoals je denkt
zo adem je.
 

 

Blijven

ontwikkelen.

 

 

De naam FRIS & VITAAL heb ik gekozen vooral omdat het woord het al zegt. De diensten die ik bied zorgen ervoor dat je je lijf FRIS en VITAAL kunt houden en alles wat daarmee samenhangt.

Ik vind het fantastisch om je te laten ervaren wat yoga kan doen met je lichaam, geest en bewustzijn, waardoor je jezelf FRIS en VITAAL voelt.

Blijven ontwikkelen, nieuwsgierig blijven, zo gaat het aanbod completer worden. Ook om die reden werk ik graag samen met mensen die diensten aanbieden die passen bij de FRIS & VITAAL filosofie.

Ik kies altijd voor goede en gedegen opleidingen en hoop mensen nu en in de toekomst te mogen inspireren.  Ga jij met mij mee? Kom het ervaren… 

Opleiding

Ik volgde een 4-jarige Saswitha opleiding voor yoga en wijsbegeerte. Dit is de oudste opleiding van Nederland en is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland. Elk jaar wordt afgesloten met een examen. Als de opleiding is afgerond, sluit je ook je diploma af met een scriptie.

Een aantal leeronderwerpen die tijdens de opleiding aan bod kwam: 

  • Kennis en achtergrond van de yogahoudingen (Asana’s).
  • Inzicht in de relatie tussen adembeweging en ontspanning.
  • Fysiologie en psychologie van het ontspannen.
  • Kennis van anatomie en fysiologie, toegespitst op yoga.
  • De relatie tussen taal en bewustwording van het lesgeven.
Stel hier je vraag